Bøger / faglitteratur / bibliografier

Fossiler i Nordvesteuropa


Beskrivelse


Indføring i Nordvesteuropas geologi med beskrivelser af udvalgte, klassiske fossillområder. Fremstillingen belyser også sider af den geologiske udforsknings historie samt hvorledes man igennem historien har udnyttet de forskellige geologiske ressourcer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. apr. 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 17. apr. 2019

Indføring og guide til udvalgte nordeuropæiske fossilområder, med grundig beskrivelse af både fossiler og geologi. For fossilinteresserede.

Fossiler er bevarede rester af dyr og planter. Denne bog fungerer som en art rejseguide til udvalgte geologiske hotspots i det nordlige Europa, hvor sandsynligheden for fossilfund er god. Samtidigt beskrives de geologiske forhold, der har skabet denne del af verden, dens efterladenskaber og hvorfor vi kan finde fossiler der i dag. Bogen tager kronologisk udgangspunkt i den geologiske tidsskala Jorden og dens mange sedimentlag har udviklet sig med. Rundt om findes blottede lag, og ud fra fund og geologisk sammensætning, kan man bestemme både geologi og fossilernes alder. Fundene strækker fra den Kambriske Eksplosion for ca. 542 millioner år siden og op til for ca. 10.000 år siden. Hver geologisk æra, periode og epoke fungerer som bogens inddeling. Kapitlerne underinddeles med fossillokationer. Området der dækkes er fra det nordlige Frankrig og Storbritannien østover til og med Norge, Sverige og Danmark.

Grundigt og flot værk om de mange skatte jorden under vores fødder gemmer på. Der hersker ingen tvivl om, at Gravesen har en stor passion for det fossile og det formidles fint. Sproget bliver en anelse fagligt, da mange betegnelser kræver præcision. En bog for de indvidede og interesserede, som kan fungere som guide til et nordeuropæisk fossilroadtrip.

Fossiler & forsteninger tager udgangspunkt i fossiler fremfor tidsskala.