Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Fra C.S. Lewis Selskabet


Beskrivelse


Artikler, der belyser centrale kristent-evangeliske aspekter af den engelske forfatter C.S. Lewis' (1898-1963) forfatterskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2014

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 18. nov. 2014

Velskrevne artikler, som behandler centrale kristent-evangeliske aspekter af C.S. Lewis' forfatterskab. Primært for et publikum med interesse herfor, men kan også interessere læsere af Lewis' skønlitterære forfatterskab.

C.S. Lewis Selskabet er forpligtet på en vesterlandsk, kristen ånd, som den kommer til udtryk i Lewis' forfatterskab. Formålet er at udbrede kendskabet til forfatterens liv, værk og tanker, hans sokratiske tilgang til kristendommen og særligt hans ønske om "at forsvare og forklare den tro, som har været fælles for næsten alle kristne gennem alle tider." Værkets 7 artikler, der både baserer sig på Lewis' skønlitterære og fagligt-kristne forfatterskab, er alle forfattet af medlemmer af selskabets bestyrelse. Med litteraturhenvisninger.

Artiklerne, der er forholdsvis letlæste, fremhæver og fortolker nogle interessante problemstillinger omkring Lewis, og forfatterne har alle tydeligvis et dybtgående kendskab til hans liv og forfatterskab.

Kan fx læses sammen med Lewis' hovedværk Det er kristendomOvervældet af glædeFra C.S. Lewis selskabet og hans selvbiografi om sin barndom og tidlige ungdom Overvældet af glæde, hvor han beskriver, hvordan han efter at have mistet sin barnetro genfinder sin kristne tro. I "Mihfibian-serien" udgav selskabet i 2011 Fra C.S. Lewis selskabet, der også inddrog Lewis' gode ven Tolkiens skrifterKan fx læses sammen med Lewis' hovedværk Det er kristendom og hans selvbiografi om sin barndom og tidlige ungdom , hvor han beskriver, hvordan han efter at have mistet sin barnetro genfinder sin kristne tro. I "Mihfibian-serien" udgav selskabet i 2011 Fra C.S. Lewis selskabet, der også inddrog Lewis' gode ven Tolkiens skrifterKan fx læses sammen med Lewis' hovedværk Det er kristendom og hans selvbiografi om sin barndom og tidlige ungdom Overvældet af glæde, hvor han beskriver, hvordan han efter at have mistet sin barnetro genfinder sin kristne tro. I "Mihfibian-serien" udgav selskabet i 2011 , der også inddrog Lewis' gode ven Tolkiens skrifter.Informationer og udgaver