Bøger / skønlitteratur / roman

Fra forår til sommer


Beskrivelse


Andreas er lige færdig med hf. Nu kører han taxa og tænker over, hvad han vil. Kæresten bliver gravid, og det ændrer alting. Måske?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2011

af

af

Sanne Caft

d. 5. aug. 2011

Roman for unge/unge voksne om at vælge vejen i livet, finde sin karriere og sig selv. Debut, så skal formidles på emnet. Satsen er stor og åben, så den vil kunne bruges til skolebrug for lidt svage læsere, selv om den ikke er læsebearbejdet. Emnet egner sig fint til ungdomshylden.

Andreas er "træt af (kærestens) evige brok og skeptiske sind omkring alt, hvad (han) foretager sig". Netop færdig med hf kører han taxa, og prøver at finde ud af, hvad han vil med livet. Beslutningen om at gå fra kæresten ændres brat, da hun bliver gravid. Det forestående faderskab kaster Andreas ud i en række eksistentielle overvejelser. De mange taxature og kunder bruger forfatteren som afsæt for Andreas' overvejelser om stort og småt. Tanker om livets mening veksler med spekulationer om en død prostitueret, jobtilbud og kæresten. Visse problematikker behandles mere overfladisk, hvorimod forfatteren har bedre greb om hovedpersonernes kamp - valg af job og erhverv. Forfatteren springer mellem indre monolog og ydre dialog, hvilket giver et frapperende, lettere kaotisk og nok meget realistisk billede af en ung mands liv.

Man mærker forfatterens unge alder. Han er fra 1989 og debutromanen virker tæt på hans virkelighed. Relaterbar for andre unge, der pludselig får udfordret og ændret verdensbilledet ved at blive forældre, også selv om det viser sig at være en løgn.

Debutroman om at blive voksen. Til samme aldersgruppe. Ikke så inspirerende forside.