Otte artikler, hvori Søren Kierkegaards "Frygt og bæven" anskues med nye teoretiske briller. Henvender sig til forskere eller meget engagerede Kierkegaardslæsere.
I stedet for at se på værket som en dogmatisk og fanatisk udlægning af Guds kommando til Abraham om at ofre sin eneste søn Isak på et bjerg, analyseres teksten mere som en helhed og med redskaber som narrativ litteraturteori og økokritik blandt andre. Bogen indeholder desuden et noteapparat og en litteraturliste knyttet op på hver artikel. Den er skrevet i forbindelse med et kursusforløb for studerende.
For at læse og forstå må man både have læst "Frygt og bæven" og kende det religiøse paradoks. Ikke desto mindre er det både interessante og kreative greb, bogens otte artikler bruger på Kierkegaards "Frygt og bæven" fra 1843. Værket friskes op ved at blive læst som en slags genrebastard fremfor blot at blive tolket i en filosofisk teologisk kontekst. I forhold til denne dogmatiknedbrydelse kan det dog virke spøjst, at forordet dømmer ældre tolkninger som direkte forkerte.
Den udødelige indeholder ligeledes analyse af "Frygt og bæven".