Bøger / faglitteratur / erindringer

Fragmenter (flere sprog)


Beskrivelse


Den amerikanske filmskuespiller Marilyn Monroes (1926-1962) efterladte digte, personlige notater og private breve affattet på skrivemaskine eller i hånden på hotelbrevpapir eller papirlapper i årene 1943-1962. Bogen indeholder også trykte gengivelser af disse papirer.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2010

af

af

Kirsten Katholm

d. 29. sep. 2010

Bogen er målrettet alle fans af skuespilleren Marilyn Monroe, som ønsker mere viden om det legendariske ikons liv som privatperson.

For første gang offentliggøres Marilyn Monroes efterladte digte, personlige notater og private breve affattet på skrivemaskine eller i hånden på hotelbrevpapir eller papirlapper i årene 1943-1962. Bogen indeholder faksimilegengivelser af disse papirer ledsaget af den fulde tekst på engelsk og dansk. Den er udgivet i et flot layout og illustreret med mange hidtil ukendte fotografier af skuespillerinden, der ofte er fotograferet, mens hun læser i en bog. Alle kapitler har en indledende tekst med forklaringer og kommentarer til teksterne skrevet af redaktøren. Mediernes billede fokuserede på en stjerne, som kun var en dum blondine, der tænkte på sin filmkarriere. Gennem denne bogs tekster gives et indblik i hendes egne tanker og refleksioner over sit liv, som viser hendes usikkerhed og angst for ikke at slå til som person og i sine roller.

Der er udkommet rigtig mange bøger om Marilyn Monroe, sidst Historien om Marilyn, 2006, og denne bog supplerer disse med hendes egne tekster.

Bevægende og interessante tekster om personen bag den glamourøse facade, der ikke afslører mysteriet om stjernen, men tilføjer substans til hende som menneske. Bogens ukritiske portræt viser en ung intelligent kvinde, som higede efter kunstnerisk og personlig anerkendelse. En seriøs udgivelse uden den sladder om blondinens stofmisbrug og kærlighedsaffærer, der ofte medtages i omtaler af Marilyn Monroe.


Berlingske tidende

d. 4. okt. 2010

af

af

Jens Andersen

d. 4. okt. 2010


Jyllands-posten

d. 19. okt. 2010

af

af

Johs. H. Christensen

d. 19. okt. 2010Informationer og udgaver