Bøger / skønlitteratur til børn

Frantz tager på kanotur


Beskrivelse


Frantz, som bor helt alene med sine dyr på en bondegård, skal på ferie for første gang i sit liv. Han skal på kanotur med sin ven Karl. Karl elsker ferieturen - men Frantz hader det lige fra begyndelsen. Han vil bare hjem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2015

af

af

Jesper Holtoug

d. 5. maj 2015

Frantz bor alene på sin bondegård med sine dyr - og han har aldrig prøvet at være på ferie. Men nu skal det være. Frantz skal på kanotur med Karl. Men kan dyrene undvære Frantz - og kan Frantz undvære dyrene? For børn mellem 6 og 10 år. God til at læse selv - og god at få læst højt.

En lidt alvorlige historie om Frantz, der lider af hjemvé, før han overhovedet er kommet af sted på ferie. Der er masser af alvorligt stof til overvejelse i historien. Venskab, ensomhed, afhængighed og hjemvé er nogle af de emner, som bogen kommer ind på.

Det er en fremragende børnebog, i et enkelt sprog og med letforståelige billeder, om svære følelser og om det svære venskab. Nok er bogen let at læse og tegningerne er sjove og fulde af spræl, men lige under overfladen ligger de farlige følelser på lur. En lækker-melankolsk fortælling, som rammer lige lukt ind i drengesindet.

For år tilbage udgav Guldager sammen med tegneren Charlotte Pardi en række bøger om den ensomme bondedreng, Peter Prik. Fremragende historier, som nu har fået nyt liv med serien om Frantz, for både drengen, "piloten", bondegården, ensomheden - og selv grisen Leif - er de samme. Forfatteren kendes for den originale serie om Frøken Ignora - denne serie er af samme karat.