Film / nonfiktion / dokumentarfilm

Free the mind


Beskrivelse


Efter øvelser med yoga og meditation er der tydelige forbedringer for 5-årige Will, der plages af angstanfald, og krigsveteranerne Stephen J. Lee og Richard Low, som lider af posttraumatiske stresssymptomer. Den menneskelige hjerne kan simpelthen ændres ved tankens kraft.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. nov. 2012

af

af

Ulrich Breuning

d. 26. nov. 2012

Dokumentarfilmen Free the mind handler om den menneskelige hjerne, om tankens kraft og om meditation som lægemiddel. Den henvender sig derfor umiddelbart til mennesker med interesse for yoga og alternativ helbredelse, men dens sigte og dermed målgruppe er langt bredere. For filmen udfordrer vores måde at tænke på og er derfor dybest set for alle med interesse for film og mennesker. Den er en god platform for en diskussion om gammel visdom og ny teknologi og kan formidles sammen med bøger og dvd'er om mindfulness.

Hjerneforskeren Richard Davidson er den samlende figur i en film om tre stressramte mennesker. Der er efter øvelser med yoga og meditation tydelige forbedringer for 5-årige Will, der har ADHD og plages af angstanfald, og krigsveteranerne Stephen J. Lee og Richard Low, som lider af posttraumatiske stresssymptomer. Den menneskelige hjerne kan simpelthen ændres ved tankens kraft! I et smukt meddigtende, mediterende filmsprog fortæller den filmskoleuddannede Phie Ambo med en insisterende ro tre gribende, menneskelige historier og giver samtidig et indblik i moderne hjerneforskning.

Filmen Free the mind, 2012 kan opleves som en positiv version af William Ron Jones' sociale eksperiment fra 1967, som gjorde elever til nazister, og som blev til spillefilmen Bølgen i 2008. Free the mind er andel del i en planlagt trilogi om mennesker og teknik. Første del, Mechanical love, 2007 handler om forholdet til robotter.

Meget anbefalelsesværdig film i smuk humanistisk tradition.


Berlingske tidende

d. 7. juni 2012

af

af

Jacob Wendt Jensen

d. 7. juni 2012


Jyllands-posten

d. 6. juni 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 6. juni 2012


Politiken

d. 5. juni 2012

af

af

Dorte Hygum Sørensen

d. 5. juni 2012