Bogen henvender sig til alle med interesse for aktuelle samfundsforhold og politisk engagerede.
Forfatteren er chefjurist i Cepos og flittig debattør i den offentlige debat. I denne bog har han fokus på frihedsbegrebet, og det skred der er sket i opfattelsen af frihed. Frihed er ikke noget naturgivent, men en stadig kamp også i demokratiske samfund. Med udgangspunkt i det klassiske liberale frihedsbegreb anskueliggør han på baggrund af mange eksempler de indskrænkninger i den personlige frihed, velfærdsstaten indfører under dække af krav om større beskyttelse og sikkerhed. Overvågning og selvforstærkende frihedsindskrænkende lovgivning er nogle af elementerne, og både højre- og venstrefløj er aktive medspillere. En velskrevet og øjenåbnende debatbog som bør få alarmklokker til at ringe hos lovgivere og politikere.
Bogen føjer sig fint ind i rækken af bøger om frihed og frihedsbegrebet som Engelbreths Frihed og retfærdighed, 2011, samt Fri, friere, Grundtvig, 2011, og Friheden flyver, 2010.
En aktuel og velskrevet debatbog om personlig frihed, offentligt formynderi, regel- og lovtyranni og befolkningens manglende reaktion.