Bøger / faglitteratur / erindringer

Frygt ikke - elsk kun : om at gribe livet efter et tab


Beskrivelse


En intens og reflekterende beretning om at søge ny kærlighed og trøst i sorgen over ægtemandens død. Primært for yngre sørgende, der har mistet deres livsledsager.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. juli 2021

af

af

Grethe Lorentzen

d. 27. juli 2021

En intens og reflekterende beretning om at søge ny kærlighed og trøst i sorgen over ægtemandens død. Primært for yngre sørgende, der har mistet deres livsledsager.

I maj 2019 dør Thomas af kræft fra Mette og deres tre drenge. Inden sin død, sagde han, at han ønskede hun skulle finde sig en ny mand, gerne på vej til bisættelsen. Hun øver sig energisk og rastløst på at finde holdepunkter i sin nye tilværelse, og 7 uger efter bisættelsen går hun på Tinder og møder JC, som hun bliver forelsket i. Hun ved, at hun klarer livet bedst med en partner, og ikke i en ensom sorgproces. Bogen igennem fortæller hun om og reflekterer over den nye dagligdag uden Thomas, om den nye kærlighed med op- og nedture, samtidig med at hun genbesøger sin ungdom og mødet med Thomas. Hun forholder sig også til omgivelsernes forventninger til, hvad der sig hør og bør for en enke.

Velskrevet, viljestærk og hudløst ærlig beretning om at sige ja til livet og aktivt opsøge ny livslykke og kærlighed midt i sorgen over tabet af et 20-årigt kærlighedsforhold. Bogen er et nyt pust i sorglitteraturen med forfatterens stædige og målrettede indsats på at finde en ny fremtid og lykke.

Mette Bording Nybo har tidligere udgivet bogen Lev stærkt - dø smuktSå er Thomas vækHer bor de levende om tiden før Thomas' død. Charlotte Bork Høvsgaard har ligeledes skrevet stærkt om tiden før og efter sin mands død i Så er Thomas væk og Her bor de levendeMette Bording Nybo har tidligere udgivet bogen Lev stærkt - dø smukt om tiden før Thomas' død. Charlotte Bork Høvsgaard har ligeledes skrevet stærkt om tiden før og efter sin mands død i og Her bor de levendeMette Bording Nybo har tidligere udgivet bogen Lev stærkt - dø smukt om tiden før Thomas' død. Charlotte Bork Høvsgaard har ligeledes skrevet stærkt om tiden før og efter sin mands død i Så er Thomas væk og .