Bøger / faglitteratur / erindringer

Her bor de levende : om livet efter en ægtefælles død


Beskrivelse


En personlig beretning om at komme videre efter tabet sin ægtefælle som 39-årig. Enken arbejder med at forstå sin sorg, for på den måde at nå frem til et nyt liv, hvor der både er plads til de levende og de døde.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2017

af

af

Merete Trap

d. 25. aug. 2017

"Verden er gået videre, og vi er gået med den. Han er borte. Vi er her stadig." En stærk beretning om at komme videre efter et dødsfald. En selvstændig opfølgning til forfatterens tidligere Så er Thomas væk, især for læsere der selv har mistet.

Charlotte Bork Høvsgaard bliver enke som 39-årig, da hendes mand dør efter et meget kort sygdomsforløb. I denne bog arbejder forfatteren med at forstå sin sorg, for på den måde at nå frem til et nyt liv, hvor der både er plads til de levende og de døde. Bogen er opdelt i kapitlerne "Enken", "Sorgen", "Angsten" og "Enken trækker sig" og er tilsat sort/hvide fotografier, dog ikke af mennesker.

Dette er en virkelig velskrevet og meget personlig beretning, om at komme videre efter et ubegribeligt stort tab. Forfatteren er både sanselig, til tider æterisk, i sine beskrivelser, kombineret med en handlekraftig tilgang til sorgprocessen. Denne vekselvirkning, hvor drømme om afdøde kombineres med en nærmest pragmatisk tilgang til sorgen som en proces, giver en virkelig stærk effekt. Forfatteren skriver sig ud af sorgen, og skriver samtidig afdøde ind i livet og eftertiden. Smukt.

Kan sammenlignes med andre personlige beretninger, om livet efter en ægtefælles død. Her er det oplagt at nævne Eva Jørgensens Sorrig og glædeVi ses i morgen som er en selvstændig fortsættelse af Vi ses i morgen, da disse også omhandler hhv. et sygdomsforløb og livet som ung enkeKan sammenlignes med andre personlige beretninger, om livet efter en ægtefælles død. Her er det oplagt at nævne Eva Jørgensens Sorrig og glæde som er en selvstændig fortsættelse af , da disse også omhandler hhv. et sygdomsforløb og livet som ung enke.