Bøger / faglitteratur / erindringer

Lev stærkt - dø smukt : en fortælling om at turde sige farvel


Beskrivelse


Om at leve i et ægteskab, hvor den ene er alvorlig syg og skal dø, hvordan man forbereder sig på døden, og om hvordan den anden part og de fælles børn lever videre efter døden.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2020

af

af

Anette Brinkløv Liebmann

d. 9. jan. 2020

Stærk bog om at leve i et ægteskab, hvor den ene er alvorlig syg og skal dø. Bogen er til alle, der holder af den personlige historie, men særligt til pårørende til alvorligt syge.

Da Mettes meget aktive og livsglade mand Thomas får kræft, er håbet at han hurtigt bliver helbredt. Senere ændres det til et stærkt ønske om en god afslutning på livet, og bogen beskriver alle de tanker, følelser og overvejelser parret, og især Mette er igennem i den årrække sygdommen og bogen strækker sig over. Der er tusinde spørgsmål, der trænger sig på om behandlingen, følgevirkninger og tilbagefald. Senere bliver det andre spørgsmål, som hvordan begravelsen skal foregå og vigtigst af alt, hvordan skal Mette og deres tre børn leve videre, når Thomas dør.

En meget stærk og rørende bog, hvor vi kommer helt ind under huden på Mette og hendes familie. Samtidig er Mette og Thomas så velreflekterede omkring deres situation, at man som læser overraskes og inspireres.

Der er flere der har skrevet personlige sorgfortællinger om at miste en partner i en relativ ung alder. Det er fx Ind i en stjerneHer bor de levendeLad os håbe på det bedste, Her bor de levende og Lad os håbe på det bedsteDer er flere der har skrevet personlige sorgfortællinger om at miste en partner i en relativ ung alder. Det er fx Ind i en stjerne, og Lad os håbe på det bedsteDer er flere der har skrevet personlige sorgfortællinger om at miste en partner i en relativ ung alder. Det er fx Ind i en stjerne, Her bor de levende og .


litteratursiden.dk

d. 10. jan. 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 10. jan. 2020

Stærk og uafrystelig beretning om en families helt særlige sorgforløb og deres kærlighed og sammenhold. Thomas Nybo blev kun 45 år. Men han gjorde en forskel i verden, og de sidste år af sit liv gjord...


Fysioterapeuten

Årg. 102, nr. 2 (2020)

af

af

Jens Olesen (f. 1962)

Årg. 102, nr. 2 (2020)