Bøger / skønlitteratur / roman

Frygt mørket


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Brigid Quinn er egentlig gået på pension som undercover agent, men accepterer at hjælpe et par med at undersøge deres søns død. Samtidig er hendes sære niece flyttet ind, og Brigids helbred gør knuder.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. okt. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 5. okt. 2017

Brigid Quinn er tilbage som den uortodokse og egentlig pensionerede undercover agent. Hendes sære niece er netop flyttet ind og skaber uro i huset. Brigids helbred gør knuder, alt imens hun undersøger en ung mands død. For alle krimielskere.

Brigid Quinn er stadig glad for en lille en til halsen og tager måske også lidt for mange piller, men trapper ned, da hun oplever mange anfald af kvalme, svimmelhed og hallucinationer. Hun har netop taget sin niece Gemma-Kate under sine vinger, men føler sig utryg ved den mærkelige unge pige. Brigids veninde Mallory er en god støtte, mens hun forsøger at skjule sine problemer for sin nye mand, Carlo. Hun går med til at hjælpe et par bekendte med at undersøge deres søns død, og herfra eskalerer en sag, der i den grad forstyrrer Brigids planer om en stille pensionisttilværelse i Arizona.

Lidt anderledes krimi med en utraditionel hovedperson. Midaldrende, fandenivoldske Brigid Quinn er nærmest en moderne klon af Miss Marple og Calamity Jane. Bogen er elementært spændende - en god mellemklassekrimi, som vil tiltale mange læsere fordi den ikke er ekstremt voldelig og har en god familiehistorie. Kan læses uafhængigt af seriens 1. del Route 66 morderen.

Forholdet til en niece er også gennemgående i Patricia Cornwells Kay Scarpetta-serie, uden sammenligning i øvrigt. Stilen peger lidt i retning af Susanne Stauns serie om Fanny Fiske, der dog er mere løssluppen.


litteratursiden.dk

d. 1. okt. 2018

af

af

Helle Post

d. 1. okt. 2018

Den tidligere FBI-agent Brigid Quinn trækkes ind i et dødbringende spind af løgne og fortielser. Vil hun afsløre sandheden, før hun bliver vanvittig? Brigid Quinn har fået nok at psykopater. Sagen med...