Bøger / skønlitteratur / roman

Fugle uden vinger


Beskrivelse


Ved afslutningen af 1. verdenskrig lever indbyggerne - kristne og muslimer, grækere og tyrkere - i en lille anatolsk by i fred med hinanden. Men så når verdenspolitikken frem, det moderne Tyrkiet skabes, og vanviddet rammer de uforstående indbyggere.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2006

af

af

Jette Landberg

d. 7. feb. 2006

Vi er i Osmannerrigets sidste dage omkring 1. verdenskrig i det sydvestlige Anatolien. Vi får en charmerende og pittoresk beskrivelse af en række af lillebyens indbyggere. Her kan de græske, kristne indbyggere kun tale tyrkisk, og muslimerne kommer ind imellem i den kristne kirke. Der er venskab, fjendskab og kærlighed på tværs. Skildringen indeholder også barske sider fx den utro hustrus stening, og sønnen der presses til at myrde sin søster. Bogens anden halvdel fører os mere ind i de politiske omstændigheder, bl.a. kampen for et Storgrækenland som var rent utopisk vanvid for mange af de græske tyrkere. Men først og fremmest historien om det moderne Tyrkiets opståen, og Mustafa Kemals kamp for det. Dybest set vil forfatteren vise os krigens og storpolitikkens vanvid set med almindelige menneskers øjne. Ofrene er de unge soldater, de tusindvis af kristne der fordrives til Grækenland, de mange muslimer der fordrives fra Grækenland, og ikke mindst armenierne der tvangsforflyttes og dør i hundredetusindevis. Forfatteren fik sit gennembrud med Kaptajn Corellis mandolin, (1995). Her får vi igen en spændende, tragisk og aktuel blanding af historiske begivenheder og gode, humoristiske fortællinger om fredelig sameksistens der bliver ødelagt af storpolitiske korstog.


litteratursiden.dk

d. 10. apr. 2006

af

af

Anny Skov Madsen

d. 10. apr. 2006

Et eksotisk, multikulturelt univers udfolder sig i den lille anatolske landsby, men da Det Osmanniske Rige bryder sammen, forandres verden for altid i denne storslåede roman om kærlighed, religion og ...


Berlingske tidende

d. 9. mar. 2006

af

af

Else Cornelius

d. 9. mar. 2006


Weekendavisen

d. 24. feb. 2006

af

af

Frits Andersen

d. 24. feb. 2006


Jyllands-posten

d. 17. feb. 2006

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. feb. 2006


Jyllands-posten

d. 17. mar. 2006

af

af

Niels Ellevang

d. 17. mar. 2006