Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fugleskræmslet. Bind 2 : Swinging London


Beskrivelse


Et blodigt drama, hvor et fugleskræmsel blev levende og dræbte løs, er overstået. Mick og Fie overlevede og er sammen taget til London på ferie. Tilpas langt væk fra alt det onde. Tror de!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. aug. 2008

af

af

Bo Knudsen

d. 25. aug. 2008

Efterfølgeren til Fugleskræmslet (2007/48) med undertitlen "en teenagegyser" er også en letlæst og lige ud ad landevejen splattergyser for unge fra ca. 13 år. Forsiden signalerer mere børnekrimi end "blod og død".

Som titlen siger, er dette en direkte efterfølger til en etter. Dramaet, hvor et fugleskræmsel blev levende og dræbte løs, er overstået. Mick og Fie overlevede og er nu sammen på ferie i London. Her genopstår Jack the Ripper og jager de to. Absolut velskrevet med kontante effekter. Men ikke så god som etteren, hvor humoren i kraft af personbeskrivelserne og roden Micks møde med bøh-landet er et stort plus til historien. Og så synes jeg, at etterens ca. 100 sider var meget passende, både i forhold til plottet og en målgruppe af store drenge, der nok vil læse en spændende bog, men også ønsker en overskuelig én. Så toerens 30 ekstra sider er ikke ubetinget en gevinst. En lidt stiv forsideillustration lever ikke helt op til etterens.

Ligner etteren og skal læses i forlængelse af denne. Og ellers er Dennis Jürgensen et bud indenfor splattergenren.

En velskrevet og blodig bog, som de, der var glade for den anbefalelsesværdige etter, også vil synes om. Men etteren er bedst. Personbeskrivelserne, humoren og historiens indre logik er knap så fremtrædende her i efterfølgeren.