Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Gåden om dinosaurernes uddøen


Beskrivelse


Om hvorfor dinosaurerne uddøde.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. mar. 2012

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 28. mar. 2012

Vild med viden er titlen på en ny serie, hvor der her er de første fire udgivelser. Der er p.t. fire andre udgivelser, og flere er i støbeskeen. Serien er tænkt som nogle små letlæste udgivelser til de Spørge Jørgen'er, som hele tiden vil have lidt mere at vide. Det er små, korte udgivelser på 16 sider, som kan læses af dygtige læsere fra 9-10 år.

Bøgerne er i lommeformat og i en papirkvalitet, som har en tilpas hårdhed og holdbarhed til at kunne være i lommen og eventuelt have med på et museumsbesøg. Emnet er fortidens uddøde dyr med relation til Danmark og de danske museer. Over 16 sider fortælles i ord og billeder om henholdsvis uddøde dræberøgler, krokodiller, dinosaurer og hvaler. Sproget er ikke specielt letlæst og skriften står tæt på siderne. Men nysgerrige og videbegærlige børn vil med begejstring kaste sig over bøgerne for enten selv at læse dem eller få dem læst højt. Forsiderne er indbydende, og bøgernes billedmateriale både fascinerer sin læser og illustrerer teksten godt. Bøgerne kan både anvendes før, under eller efter et museumsbesøg, da de kan læses som en god optakt til besøget, som inspiration under besøget eller som efterbehandling og fordybelse i emnet efter besøget.

Rovdinosauren fra Bornholm : historien om tanden, 2003 vil helt klart også fange målgruppens interesse ligesom de mange øvrige udgivelser på markedet om dinosaurer vil.

Fire spændende udgivelser for videbegærlige børn. Bøgerne kan være med til at give børn lidt mere ud af et museumsbesøg.