Bøger / faglitteratur / erindringer

Går du nu, er du ikke længere min datter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Forfatterens beretning om en opvækst med en psykisk syg og alkoholiseret mor, og om individets og samfundets afmagt i forhold til omsorgssvigt af børn fra socialt velstillede hjem.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2019

af

af

Maja Ellegaard-Petersen

d. 27. mar. 2019

Forfatteren til denne selvbiografiske bog er vokset op i en familie med omsorgssvigt, alkoholmisbrug og incest. Som voksen ser hun barndommens grusomheder i øjnene ved at opsøge steder og tale med de voksne, der omgav hende dengang. For alle der interesserer sig for udsatte børn.

Forfatteren er en dansk-norsk forsker, som i denne bog arbejder med de omsorgssvigt, hun var udsat for som barn. Undervejs kommer hun med overvejelser og konklusioner som den voksne indsigtsfulde kvinde, hun er nu. Indeholder uddrag fra breve, dagbogsnotater og forskningsrapporter omkring misbrug og omsorgssvigt.

Det en virkelig velskrevet og gribende bog, hvor det er tydeligt at forfatteren ikke bare har noget vigtigt på hjerte og meget personligt på spil, men også er fagligt meget vidende og professionelt reflekterende i forhold til omsorgssvigt og misbrug. Den giver en suveræn mulighed for at få en indsigt, hvor man både har mulighed for at føle og tænke med det omsorgssvigtede barn og den professionelle voksne.

Den norske udgave Går du nå, er du ikke lenger min datterZornig - vrede er mit mellemnavn fra 2017 modtog kritikerprisen i Norge. Zornig - vrede er mit mellemnavn har på samme måde et personligt og professionelt perspektiv. Zornig er ligeledes en mønsterbryder, der arbejder med spørgsmålet: "Hvordan hjælper vi bedst de børn, der er i samme situation, som jeg var."Den norske udgave Går du nå, er du ikke lenger min datter fra 2017 modtog kritikerprisen i Norge. har på samme måde et personligt og professionelt perspektiv. Zornig er ligeledes en mønsterbryder, der arbejder med spørgsmålet: "Hvordan hjælper vi bedst de børn, der er i samme situation, som jeg var.".


Kristeligt dagblad

d. 12. juli 2019

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 12. juli 2019


Weekendavisen

d. 26. apr. 2019

af

af

Johanne Mygind

d. 26. apr. 2019