Over 170 korte og velskrevne artikler om det gamle København. Fungerer fint som lystlæsning eller inspiration til yderligere fordybelse, til mere seriøs brug er den for overfladisk og mangler kildehenvisninger. God læsbar typografi og mange fotos gør den velegnet til Biblioteket-Kommer ordningen, men bemærk at bogen er ret tung (A4 format).
I en længere periode har forfatter og journalist Jørgen Larsen (f. 1947) haft en populær klumme i Berlingske. Mange af artiklerne er samlet i denne udgivelse, og kan bedst beskrives som kuriøse punktnedslag i Københavns historie. Larsen giver os bl.a. historien om nogle af gadenavnene, de skumle beværtninger, de arkitektoniske forandringer, og nogle at indbyggernes skæbner såvel ukendte som kendte. Bogen er skrevet i et let og humørfyldt sprog, som gør læsningen til en fornøjelse. Der er ikke en decideret kronologi eller rød tråd i fortællingerne, men de er interessante og spændende, og indbyder faktisk til yderligere udforskning af den by man troede man kendte.
Nærværende udgivelse er en samlet udgave af hans Gamle København - historier og fotos fra en svunden tid, 2010, og Gamle København - flere historie og fotos fra en svunden tid, 2011. Typografien og formatet er det samme, eneste reelle forskel er at registret nu er væk.
Tankevækkende og velskrevet udgivelse der bør være en del af de fleste bibliotekers bestand, men haves de to første separate udgivelser er der ikke umiddelbart nogen grund til at indkøbe.