Prosadigte, der hjemløst bevæger sig frem og tilbage mellem det mindste og det største. Elizabeth Bishop er blevet kaldt en af USA's vigtigste digtere, og nu foreligger hun på fremragende dansk til glæde for læsere af udsøgt poesi.
Digtsamling af Elizabeth Bishop (1911-1979) fra 1976. Rummer 10 digte, der, som det hedder på bagsideteksten, viser Bishops "(...) særlige evne til at udvide verden indad, til at skalere, zoome fra store landskaber og ind i de mindste detaljer." Der indledes med et uddrag fra "First Lessons in Geography'"fra 1884, hvor der først svares præcist på en række spørgsmål om geografi, men teksten ender i en hob af spørgsmål om sted uden svar. På samme måde starter digtet "I venteværelset" med detaljerede beskrivelser af et barndomsminde om et tandlægebesøg med tante Consuelo i Massachusetts, men mindet føres videre over i andre steder i og udenfor verden via jegets læsning i National Geographic. Ligeledes føres jegets stemme pludselig over i tanten. Følelsen af hjemløshed og meningsløshed præger alle digtene.
Man forstår, hvorfor Bishop er blevet kaldt en af de vigtigste digtere i det 20. århundrede, se fx https://www.poetryfoundation.org/poets/elizabeth-bishop. God oversættelse og efterord af Claus Handberg og Tine Demandt.
For mere nyoversat amerikansk poesi fra samme periode se fx Ikke mig af Eileen Myles.