Bøger / faglitteratur

Gestapo : myter og sandheder om Hitlers hemmelige politi


Beskrivelse


Om Gestapos tilblivelse og operationer i Tyskland i 1933-45. Om Gestapo-betjentenes baggrunde, metoder og afsløringer af, hvordan mange tyskere angiver kollegaer, familie og venner til Gestapo, og dermed i høj grad bidrager til Gestapos skræmmende effektivitet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. maj 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 17. maj 2017

Dyk sammen med den britiske forfatter og historiker ned i ukendte sagsakter om Gestapo, Hitlers hemmelige politi. Her er barske forhørsmetoder, og afsløringer af, hvordan mange tyskere angiver kollegaer, familie og venner til Gestapo, og dermed i høj grad bidrager til Gestapos skræmmende effektivitet. For dig som sluger alle bøger om 2. verdenskrig.

"Ideen med denne bog er at fremlægge en række medrivende og foruroligende historier om en gruppe individer, der blev arresteret af Gestapo". Den dokumentariske bog om Gestapos operationer 1933-45 bygger på originale kilder fra tyske arkiver. Bogens fokus er Gestapos aktiviteter i Tyskland og ikke i de besatte områder som fx Danmark. Først redegør bogen for Gestapos tilblivelse. Herefter følger Gestapo-betjentenes baggrunde og metoder "med fremdragelse af nogle meget overraskende nye informationer". Bogen har overskrifter som "Kontrol af de troende", "Kommunistjagt", "Du skal angive din nabo", "Racekrigen mod de sociale afvigere", "Forfølgelsen af jøderne" og "Gestapo under anklage." Der er ordliste med tyske begreber og organisationer. Frank McDonough er britisk historiker. Denne bog er hans første på dansk.

Interessant og underholdende bog, der er spændende som en krimi, hvis man er til historie om 2. verdenskrig.

En lidt ældre bog er GestapoGestapo!. Om aktiviteter i Danmark fx !En lidt ældre bog er Gestapo. Om aktiviteter i Danmark fx .


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 22. sep. 2017

af

af

Poul Grooss

d. 22. sep. 2017


Weekendavisen

d. 21. juli 2017

af

af

Claus Bundgård Christensen

d. 21. juli 2017