Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Giv den gas!


Beskrivelse


Dina og Tea kører i radiobiler. De kører ind i en mand, der bliver sur. Han taber sin paryk. Mon de finder den, så manden kan blive glad igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 4. maj 2011

Bøgerne henvender sig til og kan læses af begynderlæsere fra ca. 7 år.

Forfatter og illustrator har i tæt samarbejde skrevet disse tre små bøger. Formatet er specielt; lidt højere end 1/2 A4-side og lidt smallere end en A4-sides normale bredde. Alle bøgerne har de samme gennemgående hovedpersoner, og handlingerne foregår i et Tivoli. På det første dobbeltopslag er hele Tivoli afbildet. Sproget er lydlet, dvs. at nogle af ordene ikke er lydrette, men dog alligevel lette at læse. Der er mange ordgentagelser. Specielt for indholdet er, at teksten ikke eksplicit fortæller, hvem der siger hvad. Replikkerne er placeret under de tekstnære illustrationer. Bl.a. på den måde spiller tekst og illustrationer nært sammen. For hver lille enkle handling er der en pointe, som befordrer, at begynderlæseren har nemt ved at genfortælle handlingen. Læserne møder kendte elementer fra Tivoli. I disse bøger er det kanonkongen og radiobilerne. Desuden er der en kvælerslange løs.

De tre bøger indgår i en ny serie på indtil nu i alt seks bøger. Serien hedder LYDLET LÆSNING til nye læsere. Den supplerer fint den efterhånden righoldige samling af udmærkede letlæsningsbøger, som vi kan give begynderlæserne i hånden.

Idéen, med at sted og persongalleri er gennemgående, er fin. Det gør bøgernes læseværdighed høj. Det samme gælder sproget. Det er meget nært det sprog, som børn i den alder taler.