Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fik du is nok, Kim?


Beskrivelse


Kim må selv sige stop, når han får is. Det kan kun gå galt!

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2011

af

af

Mads Overmark

d. 24. aug. 2011

Bøgerne henvender sig til de børn, der sidst i 0. klasse er klar til at tage hul på læsningen. De kan også bruges i første klasse til læsetræning, og til de børn der har svært ved at få knækket koden. Bøgerne bør gennemgås med en voksen, før børnene kan arbejde med dem på egen hånd. Specialcentret kan helt givet også have glæde af dem.

Tre bøger i serien Lydlet læsning. Rammen om alle fortællingerne er fire børn i et tivoli, som læseren kan finde et kort over i begyndelsen af bøgerne. I hver bog er de ved en ny forlystelse, hvor handlingen udspiller sig. De møder en tryllekunstner, en grædende dame og en gavmild issælger. Handlingen er meget enkel, skrevet i hovedsætninger og med brug af lydrette ord. Der optræder også ord fra listen over de 120 mest almindelige. De er samlet i et tårn, hvor barnet har mulighed for at repetere dem. Illustrationerne støtter læsningen. De er glade og farvestrålende.

Der findes andre fine serier som Læs lydret. Trin 1, Mikro dingo og Lydret dingo, men vi har også at gøre med en næsten umættelig målgruppe. Det gælder både elever og lærere.

Et virkelig gennemarbejdet materiale, som kun kan anbefales til anskaffelse til 0., 1. og specialcentret.