Bøger / faglitteratur til børn


Beskrivelse


Introduktion til forskellige filteteknikker forklaret med mange fotos, der modelleres både med sæbevand og filtenåle. Med eksempler på hyggedyr, hånddukker, fugle, krammedyr, dekorative dyr, julepynt og påskepynt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2009

af

af

Ulla Møller

d. 21. okt. 2009

Bogen henvender sig til voksne med erfaring i filteteknikker både vådfiltning og tørfiltning med filtenål. Større børn fra 10 år vil kunne fremstille nogle af tingene som fx luffer og handskedukker med voksenhjælp i skole og SFO.

Agnete Nissen og Jørgen Vagn Nielsen har samarbejdet kreativt i 20 år. Deres arbejde med filtning er tidligere udkommet på forlaget N/N hæfterne og som E-bøger. Filtning er en årelang interesse og har bl.a. ført til en udstilling på Europas eneste filtemuseum i Frankrig. Bogen indledes med afsnit om materialer, redskaber, grundteknikker og forskellige former. Herefter følger anvisning på de mange flotte og farvestrålende modeller, der bliver gengivet i glimrende farvefotos. En væsentlig del af modellerne er dyrefigurer, der kan bruges både til dekoration, hvor især småfuglene er yndige og meget livagtige og til leg med kæpheste og krammedyr. Der er også sjove menneskefigurer og pynt til jul og påske. Bogen slutter med en glimrende litteraturliste og en oversigt over forhandlere og foreninger.

Andre nyere titler om filtning er Dyrefilt med filtenålen, 2007, Filtede hunde, 2007, Filt - A-Å, 2008 og mange flere, som også er taget med i litteraturlisten bag i bogen.

En flot og professionel udgivelse, der vil få det til at klø i fingrene på enhver filteentusiast.


Håndarbejde i skolen

Årg. 45, nr. 1 (2010)

af

af

Eva Kristensen

Årg. 45, nr. 1 (2010)