Bøger / faglitteratur til børn

Filtning for begyndere


Beskrivelse


Om teknikken bag filtning, samt opskrifter på ting i filt til bolig og beklædning. Mange af tingene kan laves sammen med børn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2002

af

af

Lisbeth Thue (skole)

d. 25. apr. 2002

Filtede ting er igen "in", og derfor hilser jeg denne bog velkommen, idet det er begrænset, hvad der findes af nyere materiale om emnet. Det er en udmærket lille bog til lærerens forberedelse eller for ældre elever, der på egen hånd vil i gang. Bogens projekter er oplagte til håndarbejde i 4.-5. klasse, men der er også sværere opgaver for elever i overbygningen. Bogen har et indbydende layout. Alle færdige produkter er vist på flotte fotos, og der er gennemgående lavet nummererede arbejdsanvisninger, hvilket betyder, at det er enkelt at gå til. Teksten er beskrivende og ret omfattende og henvender sig til elever fra 13 år. De indledende afsnit er grundlæggende og handler om redskaber og materialer, uldfibrenes opbygning og deres egenskaber samt filtningsteknikker. Derefter følger opskrifter på lette ting som blomster til dekoration, rumlige figurer som bogorme, bolde, får og flyvende flagermus. Til de sværere ting som te/kaffehætte, hatte, luffer, tasker, sko og støvler har man brugt en skabelon, som man filter om. Alle ting er lavet i friske farver - flere er dekorerede med perler eller dekorative sting. Bagerst er modellerne - til kopi eller forstørrelser. Bogens omslag viser flere af bogens modeller.


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2002

af

af

Bente Nielsen

d. 25. apr. 2002

Leila Sørensens nyeste hobbybog, der handler om filtning, er usædvanlig indbydende. Den fortæller på en let forståelig facon om redskaber, materialer og forskellige filteteknikker. De beskrevne modeller, der appellerer til både børn og voksne, er elegante, sjove, søde og moderne. Forfatteren har sans for farvesammensætninger, og hun anvender foruden naturfarver gerne lilla i flere nuancer, pink og orange. Hun broderer desuden med perler og filter små, utrolig søde blomster til dekoration. Bogens modeller fremstår derfor overordentligt indbydende, hvad enten det er de små charmerende bogorme, de livlige bolde og frugter eller de alvorlige får og flagermus. Huer og hatte, sutsko og vanter, tasker og tevarmere er alle meget elegante. Til hver model følger en grundig vejledning ledsaget af illustrative skitser, dejlige farvefotos samt skabeloner i halv størrelse. Bogen fremtræder med et smukt, varieret og moderne layout, og den er en fin fornyelse indenfor emnet. Den henvender sig mest til voksne, men børn fra 6-7 år kan sagtens være med til de letteste modeller.