Bøger / faglitteratur

Global feber : kampen om klimaet


Beskrivelse


En beskrivelse af, hvordan indsatsen mod klimaforandringerne blev forsinket, både i Danmark og i resten af verden. Og hvordan det blev en politisk varm sag igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. apr. 2008

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 11. apr. 2008

Bogen retter sig mod politisk interesserede avislæsere og samfundsinteresserede.

Forfatterne er journalister på Politiken. Nogle af kapitlerne har været bragt i Politiken som artikelserien "Global feber - kampen om miljøet" suppleret med nyere materiale. Den beskriver de politiske spil før og under FN's Klimapanels beslutning i 2007 om at klimaforandringerne er en videnskabelig realitet, menneskeskabt og et politisk problem. Det er kampen mellem magtfulde grupper som kul- og olieindustrien, Verdensnaturfonden, Bush-regeringen, Green Peace og danske miljøministre. Med kendte debattører som fx Bjørn Lomborg og store mediebegivenheder som internationale topmøder, Kyoto-aftalen, lobbyisme, manipulation med rapporter, medier og bestikkelse af eksperter. Bogen er journalistisk opbygget og skrevet. Den er sprogligt letforståelig og fokuserer på de gode journalistiske historier Den er illustreret med spredte sorthvide fotoer og tegninger.

Bogen supplerer de nyere bøger som mere koncentrerer sig om at argumentere for bestemte videnskabelige beviser for hvad klimaforandringerne skyldes.

Bogen giver et historisk rids nogle årtier tilbage over den politiske kamp om beslutninger vedrørende klimaet.Informationer og udgaver