Bøger / faglitteratur / håndbøger

God kaffe : grundbog for kaffeelskere


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. nov. 2012

af

af

Birgit Sloth

d. 27. nov. 2012

En bog for kaffeelskere der vil vide mere om kaffe og dyrke de forskellige smagsoplevelser, som kaffe kan give. Det lidt nørdede layout passer godt til de kaffenørder, der vil finde bogen meget brugbar. Bogen udstråler seriøsitet og kvalitet.

Firmaet The Coffee Collective består af Klaus Thomsen, Casper Engel Rasmussen, Peter Nørgaard Dupont og Linus Castanho-Törsäter, der har imponerende titler som verdensmester i baristakunst, verdensmester i kaffesmagning og cand.scient. med speciale i kaffe. Firmaet har i fem år drevet et mikroristeri og flere kaffebarer. Bogen har fokus på smag, og der indledes med et generelt afsnit om at smage. Derefter fortælles om kaffesorter, dyrkning, efterbehandling og ristning, og den betydning de forskellige processer har for smagen. Brygningsmetoden har også indflydelse på smagen, og bogen gennemgår de hyppigste metoder. Endelig er der anvisninger på mælkeskumning og latte art, dvs. kunsten at hælde mælk i en espresso og lave fine mønstre.

Rud Kristiansen er også kaffeimportør, og han giver i Kaffe en personlig introduktion til emnet, mens Alt om kaffe og Den fuldendte kaffehåndbog ud over viden om kaffe også medtager opskrifter. Der er en del kogebøger med kortfattede oplysninger om kaffe.

Bogen giver en grundig indføring i kaffens univers, og den velskrevne tekst læses fint samlet, men fungerer også godt som håndbog.