Bøger / faglitteratur / ordbøger

Goddag, allesammen! : radioens børnetimer og samfundet før TV-alderen


Beskrivelse


Med udgangspunkt i egne barndomserindringer beskriver forfatteren udviklingen i DRs tilbud for børn i 1950'erne, både i radio og TV. Med beskrivelse af de forskellige udsendelser og initiativtagerne bag dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 23. aug. 2016

Personlige erindringsglimt fra en barndom i 1950'erne med særligt fokus på datidens radio og TV for børn. Primært henvendt til folk, der selv har været børn i 1950'erne og kan huske de omtalte programmer.

Med udgangspunkt i egne barndomserindringer beskriver forfatteren udviklingen i DRs tilbud for børn i 1950'erne - både i radio og TV. Han har studeret DRs arkiver og beskriver de forskellige udsendelser og initiativtagere og ildsjæle bag dem. Beskrivelserne er blandet med interviews med nulevende personer, som på forskellig vis har medvirket i udsendelserne, om deres oplevelser, erindringer og hvad det betød for dem. Han afslutter med et efterord, der reflekterer over værdien af en rig børnekultur. Forfatteren er tidligere journalist og har skrevet lokalhistoriske fx om fødeøen Bornholm. Illustreret med s/h fotos.

Forfatteren genopfrisker en lang række udsendelser og en børnekultur, der er gået i glemmebogen. Men det kniber med at holde fokus på emnet, der er et hav af digressioner, som udvisker bogens fokus. Den er meget springende, beskrivende og opremsende, og den børnekulturelle forståelsesramme, der af og til er tilløb til, fortaber sig i sidehistorier om fx Købmagergades historie og enkelte personers levnedsbeskrivelse. Det giver desværre bogen et lidt rodet og privat indtryk.

Fjernsyn for børnFjernsyn for dig og Fjernsyn for dig er mere vellykkede bud på emnet, men den aktuelle bog beskriver et årti forud for disse, som tager sin begyndelse i 1960'erneFjernsyn for børn og er mere vellykkede bud på emnet, men den aktuelle bog beskriver et årti forud for disse, som tager sin begyndelse i 1960'erne.