Bøger / faglitteratur

Godt begyndt : hjælp dit barn til den bedste skolestart


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2013

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 11. juli 2013

Henvender sig til forældre til et kommende skolebarn, men der vil også være inspiration at hente for børnehaveklasseledere.

Forfatteren har været børnehaveklasseleder i 40 år, konsulent for skolestart i Danmarks Lærerforening og er forfatter til undervisningsmaterialer for de små klasser samt børnebogen Jubiii - jeg skal i skole : en historie om børns forventninger til skolen. Denne bog er skrevet til forældre med et barn, der skal i skole. Bogen er inddelt i kapitler med overskrifterne: Skoleklar, Forberedelse, Store forventninger, Øjeblikket, I skolen, Efter skolen. Kapitlerne kommer omkring mange af de overvejelser forældre kan have om skolestart fx modenhed, venskaber, sociale relationer, trafik, kost og faglighed. Sproget er letlæst og teksten brudt op i mindre afsnit, med præcise overskrifter. Stoffet formidles på en direkte og personlig måde. Forfatteren tager udgangspunkt i egne erfaringer og kommer med konkrete eksempler og anbefalinger. Litteraturliste. Ingen illustrationer.

Der er skrevet en del bøger til forældre om skolestart, af de nyere kan nævnes Mit barn skal i skole : forældrehåndbogen, der i modsætning til denne bog er rigt illustreret, og kommer omkring mange af de samme emner. Målgruppen vil også have glæde af den noget kortere Den gode skolestart : sådan støtter du dit barn.

Fin personlig bog med gode råd til forældre om takling af skolestarten.Informationer og udgaver