Bøger / faglitteratur / øvelser

Gør det umulige muligt : sådan løser du konflikter ved hjælp af zen


Beskrivelse


Håndbog i konfliktløsning ud fra zen-buddhistiske principper. Ved at arbejde med klare hensigter, opmærksomhed, håndtering af stærke følelser, kreativitet, feedback, medfølelse og forskellige synsvinkler løses konflikter. Hvert kapitel afsluttes med øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. juni 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 19. juni 2015

Zenbuddhistisk håndbog i konfliktløsning fortrinsvis for erhvervslivet, sekundært for hvor der ellers opstår konflikter og dilemmaer.

Zenbuddhismens hovedide på dette felt er at uden indre fred er der ingen ydre fred. Og indre fred kommer bl.a. via meditation. Herudfra opstiller bogen nogle retningslinjer for hvordan dette opnås, fx gennem klare hensigter, opmærksomhed, håndtering af stærke følelser, kreativitet, feedback og medfølelse. Den giver også teknikker til at udvikle evne til at se forskellige synsvinkler og forvandle konflikter til noget positivt. Hvert kapitel afsluttes med øvelser. Eksemplerne hentes dels fra forfatterens egen praksis som konfliktmægler, dels fra det personlige og private liv. Hun ligger tæt op ad fx Ken Wilber, Jung, Dalai Lama og Rinpoche.

Bogens budskab er klart og forståeligt formuleret. Det meste ligger inden for hvad der er bredt anerkendt, som brugbare redskaber til konflikthåndtering i erhvervslivet og andre steder. Den zenbuddhistiske vinkel er nedtonet til et niveau så ikke-buddhister også kan få nytte af forklaringer og råd.

Litteraturen om emnet er omfattende. Også hvad angår konflikter på arbejde. Nogle af klassikerne er Den 3. vejLær at løse konflikter, seneste udgave 2012, og Lær at løse konflikterLitteraturen om emnet er omfattende. Også hvad angår konflikter på arbejde. Nogle af klassikerne er Den 3. vej, seneste udgave 2012, og .