Bøger / faglitteratur / opbyggelig litteratur

Gør som Gud - bliv menneske


Beskrivelse


Om åndeligheden og livet og hvad det indebærer at være kristen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jørgen Bartholdy

2008

Gustavsson tager her den udfordring op, som møder alle kristne som har afvist ateismens meningsløshed nemlig: Hvis Gud nu findes, hvordan skal vi så leve? Det er således læsere, der allerede er stærkt rodfæstet i en kristen tro, som er bogens primære målgruppe. Ikke troende og mere kulturkristne vil i mindre grad vil blive optaget af Gustavssons budskab om, at kristendom handler om sand åndelighed.

Gustavsson, der leder et kristent studiecenter i Stockholm, går til værket med en moderne tone og bruger nutidige billeder. Han bevæger sig også udenfor den snævre kristne trosverden, og flere af illustrationerne kunne såmænd optræde i bøger om andre, mere jordnære emner. Det er imidlertid Bibelen, der er referencen, og bogen argumenterer ud fra den som grundtekst. Et grundigt bibelkendskab og en moden teologisk undren er absolut en forudsætning for at følge med.

Bogen falder ind i det meget store felt af religiøse bøger, der skal understøtte og gerne også lede den kristnes søgen efter dybde i troen. Den ensomme søgende vil have svært ved at følge med, men i en studiekreds eller diskussionsgruppe med relativt abstrakt tænkende troende vil den gøre nytte.

Ud fra et stærkt bibelsyn søger forfatteren at besvare nogle af kristendommens nøglespørgsmål.Informationer og udgaver