Bøger / skønlitteratur / roman

Gravgæst : krimi


Beskrivelse


Gamle skipper Gerlof bliver vækket midt om natten af en dreng, som banker på hans dør. Drengen kommer fra stranden og beretter om en gal mand med en økse på et skib fyldt med lig. En brutal hævner har opsøgt Ølands midsommer.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2014

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 5. maj 2014

For fans af krimier med spænding og historisk baggrund.

I den sidste roman fra Øland bliver den gamle skipper Gerlof vækket midt om natten af en dreng, som er flygtet fra et skib fyldt med lig og en gal mand med en økse. Er der spøgelser på spil, mens sommeren smiler, og øen vrimler med turister? Som i de tidligere bind skal vi tilbage i tiden for at finde forklaringen i form af en udvandring, der gik grueligt galt. En hævner fra fortiden er vendt hjem og spreder nu død og rædsel. Gerlof fornemmer snart, hvem han er, og spiller hovedrollen i opklaringen, hvor mange skæbner knyttes, og vi igen hører om tidligere personer, sideløbende med at vi bevæger os mellem Ølands sommer, en gammel slægtshemmelighed og Stalins terror i 1930'erne. Theorin fortæller godt, men tidligere binds natur- og atmosfæresansninger er nu delvist erstattet af filmiske thrillereffekter og brutal udpensling. Spændingen kører intenst understøttet af action og korte kapitler, men jeg savner meget de foregående binds intense dvælende originale sansninger og dybere personskildring, som netop adskilte Theorin fra svensk mainstream krimi.

Sidste del af bøgerne om Øland, som også vil tiltale fans af gotisk spænding og fx Alvtegen.

I sidste bind af Theorins kvartet om Øland viger mystikken og de intense natur- og personskildringer desværre delvist for hæsblæsende spænding og filmiske thrillereffekter i en vekselvirkning mellem en grum udvandringsskæbne og den i starten ubekymrede ølandske midsommer.


litteratursiden.dk

d. 11. juni 2014

af

af

Helle Regitze Boesen

d. 11. juni 2014

Det er ganske enkelt dødspændende, som Theorin fletter de spøgelsesagtige begivenheder sammen med de nutidige. Velskrevet og gennemtænkt historie fra en af Sveriges bedste krimiforfattere. Ved en begr...


Kristeligt dagblad

d. 12. sep. 2014

af

af

Mie Petersen

d. 12. sep. 2014


Kristeligt dagblad

d. 1. nov. 2014

af

af

Mie Petersen

d. 1. nov. 2014


Børsen

d. 15. maj 2014

af

af

Line Rasmussen

d. 15. maj 2014