Bøger / faglitteratur / bibliografier

Griffe, hejrer og ulve : nyt syn på design og møbelindustri 1830-1930


Beskrivelse


Med udgangspunkt i design og møbelindustri i Danmark i perioden 1830-1930, beskrives to danske møbelfirmaer, møbelproduktionen, dens vilkår og fagbevægelsen, men også de idealer, der var fremherskende indenfor boligindretningen i perioden.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juli 2015

af

af

Louise Urban Andersen

d. 3. juli 2015

Grundig og flot illustreret bog om design og møbelindustri, der har været anvendt i Danmark i perioden 1830-1930. Kan læses bredt af alle, men især af dem, der har en særlig interesse for møbeldesign.

Efter forordet følger første del om de former for filosofi og æstetik, der dominerede Europa og dermed også Danmark, i perioden 1830-1930. I anden del er der fokus på to danske møbelfirmaer, herunder de forskellige udstillinger, de har deltaget i. Den tredje del tager udgangspunkt i møbelproduktionen, dens vilkår og fagbevægelsen, men også de idealer, der var fremherskende indenfor boligindretningen. Del fire beskriver møbelindustriens indtog hos eliten såvel som den lavere rangerende samfundsklasse, bønderne, og hvordan møbelidealet bevæger sig fra pompøst til et mere enkelt design. Der afsluttes med en formel del, der bl.a. indeholder kilder, litteraturliste og noter.

En yderst grundig, velskrevet og velilllustreret bog. Det er tydeligt, at forfatteren har stor interesse og faglig viden indenfor området.

Der findes en del bøger, der dækker emnet om dansk møbelindustri i tiden efter det moderne gennembrud, fx Dansk møbelindustri 1870-1950, der dog fokuserer mest på, hvordan teknologien har påvirket fremstillingen af møbler. Der findes ingen bøger, der i omfang som indeværende, dækker perioden nær så godt.


Kristeligt dagblad

d. 4. jan. 2016

af

af

Carsten Bach-Nielsen

d. 4. jan. 2016


Antik & auktion

2015, nr. 7

af

af

Hanna Nielsen

2015, nr. 7