Bøger / faglitteratur

Grøn puls : dyrk byen - mellem fliserne, på stenbroen, altanen, taget, gården


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Camilla Sejerøe

d. 20. nov. 2014

Man kan godt dyrke sine egne grøntsager selvom man bor i byen! Denne bog fortæller om de mange forskellige måder, det gøres på, og lidt om, hvad man kan bruge resultatet til. For haveinteresserede.

"Grøn puls" er opdelt i 10 afsnit, der hver især beskriver, hvordan man kan leve og dyrke grønt i byerne. Det kan være på altaner, tomme grunde, på tage, i gården eller på gaden - der er mange muligheder. Forfatterne Hanne Damm og Jørgen Dahl Madsen dyrker en økologisk certificeret sommerhushave ved Torup, og er begge havenørder med interesse for permakultur. Jørgen Dahl Madsen er uddannet fra Landbohøjskolen og stifter af virksomheden JDM communication Bogen er fyldt med eksempler og gode idéer, men rummer også den mere teoretiske tilgang til emnet. Der er en del farvefotos, samt plantebilleder.

En meget velmenende bog, der mest har bud til dem, der allerede er overbevist om, at det er en god idé at dyrke byen. Der er rigelig meget tekst i forhold til praktiske anvisninger, men den kommer godt rundt om emnet. Grafisk lækker, med mange farver og fotos.

Sidste år kom Byhaven, der nok er mere pratisk i sin tilgang, selvom den har samme emne.