Bøger / faglitteratur / fotografier

Life at the edge
Et liv på kanten
Inuunerup killingani (flere sprog)


Beskrivelse


Fotografisk billedværk der i sort/hvide fotografier skildrer naturen, dyrelivet og især livsbetingelserne for indbyggerne i Ittoqqortoormiit (Scorebysund) - ét af Grønlands mest isolerede samfund.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. nov. 2012

af

af

Jette Andreasen

d. 6. nov. 2012

Årets naturfotograf 2011 har lavet et fotografisk værk fra Grønlands barske østkyst som kun kan aftvinge respekt. For alle med interesse dels for Grønland, dels for naturfotografi i verdensklasse.

Carsten Egevang er biolog, ansat på Grønlands Naturinstitut i Nuuk. Han er samtidig en mere end fremragende fotograf, hvis billeder senest fængede i bogen Grønland - dyrenes og menneskenes land, 2011. I modsætning til den bogs flotte farvebilleder, har fotografen i nærværende valgt udelukkende sort/hvide gengivelser. Byen Scoresbysund, Området og Fangsten har hver fået deres afsnit. Både mennesker og natur fremstår i en grafisk kontrastfyldt sorthed, der passer godt til den barske virkelighed der på kanten af verden og tilværelsen. Teksten er knap, men på både dansk, grønlandsk og engelsk forklares så tilpas meget, at billederne af ikke mindst fangstmetoder kan afkodes.

Andre fotografer har lavet smukke fotobøger fra Grønland, fx Ivars Silis i Kap Farvel, 2007 og Disko, 2011, men ingen har formået at formidle østkystens liv og natur som Carsten Egevang.

En fotograf med stor indlevelsesevne viser her, hvordan natur og menneske kommer overens i det barske og storladne Østgrønland.