Bøger / faglitteratur / rejseguides


Beskrivelse


Forslag til vandreruter af forskellig længde og sværhedsgrad i Danmark, Norge og Sverige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. apr. 2019

af

af

Louise Urban Andersen

d. 10. apr. 2019

Unikke ferieoplevelser i Skandinavien på vandreture og historiske/kulturelle ture. To bøger der henvender sig til dem, der i høj grad ønsker at udforske de mange oplevelser, Skandinavien byder på.

Begge bøger er i første omgang opdelt efter lande og derefter regioner. For hvert land er der tilføjet et oversigtskort, hvori de forskellige seværdigheder er markeret. Hver seværdighed strækker sig over et opslag, der indeholder et detaljeret kort over området med fotos samt oversigt over og beskrivelse af de forskellige seværdigheder i området. Der er en generel beskrivelse af området med størrelse, relation til nærliggende byer og karakteristika for området. "Oplev Skandinavien" fokuserer primært på større seværdigheder i de tre lande, fx Møns Klint i Danmark, Karlskrona i Sverige og Telemarkskanalen i Norge. "Vandreture i Skandinavien" handler udelukkende om forskellige vandreruter i Skandinavien, fx Gendarmstien i Danmark, Kungsleden i Sverige og Dronningruta i Norge. Begge bøger er rigt illustrerede og afsluttes med register. Bøgerne er sammensat af highlights fra andre bøger, fx Danmark dejligstVandreture i Danmark og Vandreture i Danmark (Legind)Begge bøger er i første omgang opdelt efter lande og derefter regioner. For hvert land er der tilføjet et oversigtskort, hvori de forskellige seværdigheder er markeret. Hver seværdighed strækker sig over et opslag, der indeholder et detaljeret kort over området med fotos samt oversigt over og beskrivelse af de forskellige seværdigheder i området. Der er en generel beskrivelse af området med størrelse, relation til nærliggende byer og karakteristika for området. "Oplev Skandinavien" fokuserer primært på større seværdigheder i de tre lande, fx Møns Klint i Danmark, Karlskrona i Sverige og Telemarkskanalen i Norge. "Vandreture i Skandinavien" handler udelukkende om forskellige vandreruter i Skandinavien, fx Gendarmstien i Danmark, Kungsleden i Sverige og Dronningruta i Norge. Begge bøger er rigt illustrerede og afsluttes med register. Bøgerne er sammensat af highlights fra andre bøger, fx Danmark dejligst og (Legind).

To flotte bøger, der kan anvendes som inspiration, opslagsværk eller guide for dem, der ønsker at få mere ud af rejser i de skandinaviske lande.

Om vandreture i Skandinavien findes fx Vandring i Skandinavien, men nærværende bog er mere omfattende.