Viden om gruppeprocesser er relevant i så mange sammenhænge, at det er svært at begrænse målgruppen. Udover den mest oplagte målgruppe, sociologer, vil bogen blive anvendt i forbindelse med organisation og ledelse, børn og familieliv.
Bogen omhandler gruppedynamikker og -processer. Den er teoretisk funderet, og første del af bogen indeholder teoretiske fremstillinger af små og store gruppers dynamik og præsenterer en række gruppeeksperimenter. Bogens anden halvdel rummer artikler, hvor teorierne viser deres berettigelse i analyser af konkrete forhold i en nutidig kontekst. Her falder det i 5 dele. Én der omhandler terapi og personlig udvikling i grupper, en anden tager udgangspunkt i det organisatoriske område, en tredje beskæftiger sig med privatsfæren, venskabsgrupper og familien. 4. tema er skolen, herunder klasser. Sidste afsnit omfatter artikler med fokus på aktuelle politiske temaer, Ungdomshuset på Jagtvej samt autoritetsrelationer i Kommunistisk Arbejderkreds. Som illustreret kommer bogen bredt rundt om emnet, derfor vil bogen finde anvendelse i rigtig mange uddannelsesmæssige sammenhænge, hvad enten det er på videregående uddannelser eller i diverse efteruddannelsesforløb.
Kan sammenlignes med Gruppe og samspil, 3. udgave, 2010, som er målrettet lærer- og pædagoguddannelserne. Den aktuelle sigter og rammer højere og bredere.
En grundig indføring i teorier om dynamikker i grupper. Teorierne anvendes efterfølgende i konkret praksis i mange forskellige sammenhænge.