Bøger / faglitteratur

Gudetempler & mennesketempler


Beskrivelse


Egypten beskrives som et helligt tempel eller legeme med syv aktive energicentre. I hvert center blev der undervist i den visdom og funktion, som relaterede sig til centrets rolle i helheden (Egypten) og i forhold til gudekredsen (energierne).

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. dec. 2013

Bogen er henvendt til den voksende gruppe mennesker med interesse for esoteriske spørgsmål. Der er tale om åndsvidenskab på et forholdsvis avanceret niveau. Som udgangspunkt for besøg i de gamle templer ved Luxor vil den være en stor inspiration.

I det store 3-bindsværk om det gamle Egypten er vi nu nået til sidste bind. Hvor de 2 første handlede om henholdsvis pyramide- og gudemysterier, handler denne bog om templerne - herunder også mennesketemplet. Forfatterne tager udgangspunkt i chakra-systemet og påviser, at de egyptiske templer er opbygget efter samme princip med 7 chakraer. Ikke nok med det; landet Egypten betragtes som hele verdens tempel, idet man kan lægge en hel tempelgrundplan ned over landet fra Nil-deltaet i nord til Nubien i syd. Det er som i de tidligere bind kompliceret stof og aldeles fremragende gennemarbejdet. De 2 forfattere kalder sig åndsvidenskabsforskere og har sammen studeret, rejst og boet i Egypten, hvor de har udforsket de egyptiske oldtidsminder ud fra en esoterisk vinkel. 3. bind holder niveauet fra de 2 første, også hvad grafisk tilrettelæggelse angår, og det vil med garanti nyde samme efterspørgsel.

Bogen er uden sammenligning på sit område.

Der er tale om et pragtværk, man kan fordybe sig i efter behov. Selv for mig som esoterisk Egyptensfarer er det en stor mundfuld, men spændende og tiltrækkende. Anskaffes på linje med de forrige bind.