Bøger / faglitteratur / erindringer

Gulddrengen & indianeren


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1957) beretter først om sin tilværelse som en af de københavnske gulddrenge med en tilværelse i højt tempo og senere om de otte år han tilbragte i Borneos jungle hos Iban-folket hvorefter han vendte hjem med en ny livsfilosofi. Anden del af bogen er hans værktøjer til hvordan man kan nå de mål man har i livet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2010

af

af

Søren Brunbech

d. 28. okt. 2010

For biografi-læsere der er til beretninger fra Virkelighedens verden, og til inspiration for læsere der arbejder med selvudvikling.

Simon Steenholm arbejder som konsulent og holder kurser og foredrag om arbejdsglæde, motivation og anerkendende kommunikation. Han fortæller om en barndom fyldt med nederlag, samt en ungdom og de første voksenår hvor han levede det vilde og overfladiske liv i en klike af gulddrenge, uden at det kunne få hans manglende selvværd til at forsvinde. Vendepunktet kommer da han på en jordomrejse i en alder af 35 år bliver optaget i en stamme af langhusindianere i Borneos jungle og bor sammen med dem i adskillige år. Her lykkes det ham endeligt at bryde det selvdestruktive mønster, finde de sande menneskelige værdier og blive et lykkeligere menneske. Efter den selvbiografiske del slutter Steenholm med at fortælle om nogle af de værktøjer han har udviklet til at håndtere en uforudsigelig hverdag, for at inspirere læseren til selvudvikling og til at bryde dårlige vaner og handlingsmønstre.

Steenholm vedkender sig inspiration fra Anthony Robbins Råd fra en ven : en hurtig og enkel vejledning i at tage ansvar for dit liv, 2 udgave 2001. Der er også fællestræk med Finn Nørbygaards Tillykke med din krise, 2007, der på samme måde viser, hvordan man kan bruge sine personlige kriser til selvudvikling.

En kombination af en selvbiografi og en bog med værktøjer til selvudvikling, hvor det er Steenholms eventyrlige beretning fra opholdet hos en indianerstamme i Borneos jungle, der efter min opfattelse er det mest spændende.