Hvis man interesserer sig for danske parcelhushavers kulturhistorie fra 1950'erne og frem til 2008 kan denne bog læses. Denne bog beskæftiger sig kun med haverne og ikke med husene.
Forfatteren har tidligere skrevet Jeg en gård mig bygge vil - der skal være have til, 2001. Det er en beskrivelse af de danske landbrugsejendomme som helhed: stuehuse, prydhaver, nyttehaver, læhegn m.m. Denne bog er blevet til som et forskningsprojekt på Øhavsmuseet (Langelands Museum) og handler kun om danske parcelhushaver, og hvordan de har udviklet sig siden 1950'erne. Forfatteren tager sit udgangspunkt i følgende byer: Sønderborg, Viborg, Assens, Rudkøbing og Dragør, hvor hun bl.a. afdækker om der er forskelle på haverne i by og på land, og om der er regionale forskelle. Ligeledes bliver haven analyseret ud fra, om der er forskel på en storbykøbstad som Dragør og en provinsby. Titlen på bogen Gulerødder, græs eller granit er de tre ord, som i store træk belyser parcelhushavernes udvikling. Bogen giver mange eksempler på, at der er sket en væsentlig udvikling. Den dækker havernes kulturhistorie og de holdninger, der ligger bag forskellige havekulturer. Desuden er der tekster om fællesskab eller privatisering, haven set i børnehøjde, udenlandske haver m.m.
Der er ikke andre bøger kun om parcelhushaver, men bogen Hvem opfandt parcelhuskvarteret?, 2008 bidrager lidt til emnet.
En inspirerende bog om parcelhushaver i Danmark og et særdeles interessant stykke kulturhistorie.