Bøger / skønlitteratur / roman

Gulvet er glat : historier fra konjunkturrutsjebanen


Beskrivelse


Arkitekten Henrik arbejder i et lidt småkedeligt job på et af de større arkitektfirmaer i København. Men så rammer finanskrisen, firmaet går konkurs og så står Henrik uden job i et ikke særligt fleksibelt dagpengesystem.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2014

af

af

Michael Olsen

d. 22. aug. 2014

Bogen Gulvet er glat er meget specifik i sin setting, så det vil nok især være voksne med en eller anden form for akademisk uddannelse i bagagen, der er romanens primære publikum.

Rasmus Graakjær debuterer med kortromanen Gulvet er glat, der foregår i Danmark i tiden omkring 2007, hvor finanskrisen sætter ind. Arkitekten Henrik arbejder i et lidt kedeligt job på et københavnsk arkitektfirma, som han ikke havde drømt om, da han studerede. Men det giver penge i banken. Lige indtil krisen sætter ind, og tegnestuen går konkurs. Det introducerer Henrik til et dagpengesystem, der kerer sig mere om systemet end om mennesket selv. Det lykkes ham at hive et job i land, men det er kun kortvarigt, og så er han tilbage. Men nogle gange skal det være skidt, før det går godt. Som sagt er Gulvet er glat en debutroman, men den er fint skrevet, og dens korte længde passer egentlig meget godt til historien. Forfatteren selv er arkitekt, og det kan man godt mærke, for beskrivelsen af arkitektverdenen er præget af fagtermer og kan måske godt opleves som lidt lukket om sig selv for udenforstående.

Arbejdsløse akademikeres møde med dagpengesystemet kan også opleves i bogen Dagpengeland : en sand historie om aktivering, 2012 af Lau Aaen.

Målgruppen for romanen Gulvet er glat skal nok findes især blandt akademisk uddannede læsere. Fin og kort roman, der fortæller historien om at miste sit job og blive konfronteret med et uforstående dagpengesystem.


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2014

af

af

Christian Møgeltoft

d. 1. nov. 2014