Bøger / skønlitteratur / roman

Hønsehunde


Beskrivelse


Kritisk og satirisk roman om den danske rockscene og et opgør med myten om "sex, drugs and rock'n'roll".

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2011

af

af

Jens Hjøllund

d. 23. maj 2011

Det kritisk satiriske portræt af den danske rockscene vil nok primært appellere til gruppen af yngre mandlige læsere der i forvjen har et vist kendskab til musikbranchen og dens personer.

René Fredensborg er kendt for sin kontroversielle journalistik, hvor han senest har vakt opsigt med en kritisk artikel om den danske filmbranche. I hans første roman er turen kommet til rockbranchen, der må en tur igennem hans kritiske og fræsende verbale vridemaskine. I en for indforståede lettilsløret blanding af fiktion og virkelighed er det historien om den midtvejskrise-ramte rockanmelder Randy Frydenlund fra gratisavisen "Nonstop" og hans vilde biltur op gennem Jylland til en Bon Jovi-koncert for at få det eksklusive interview med gruppen, der skal redde hans skrantende karriere på avisen og ikke mindst skabe respekt hos kollegerne i branchen. Turen er brolagt med alle tænkelige varianter af sprut, stoffer og sex - kort sagt myten om "sex, drugs and rock'n'roll". Romanen kolporterer ikke bare myten, men forholder sig også ironisk og stærkt kritisk til den og ikke mindst til normerne i en korrumperet og sammenspist branche af musikere, pladeselskaber og journalister.

Romanens journalistiske vinkling af stoffet og beskrivelse af mænd og medier har træk til fælles med flere af Morten Sabroes romaner.

Bogen er et stykke fræsende veloplagt Gonzo-journalistik, men som fiktion betragtet er plottet tyndt og personerne stereotyper, der ikke bevæger sig ud over det forudsigelige.


litteratursiden.dk

d. 27. juni 2011

af

af

Maria Guldager Rasmussen

d. 27. juni 2011

Så er der dømt sex, drugs & rock n´ roll med 140 km i timer op gennem Jylland. Der er Bon Jovi på bilradioen, sprit i blodet og et vanvittigt eventyr i vente. Der er lidt mere end en snert af Tom ...


Jyllands-posten

d. 7. juni 2011

af

af

Simon Staffeldt Schou

d. 7. juni 2011