Grundbog for studerende ved universiteter og andre uddannelsesinstitutioner samt undervisere. Grundbogen har dog, siden 1. udgave i 1994, fundet mange læsere også uden for universitets- og undervisermiljøet.
Den centrale fokus i denne solide håndbog er fortsat på ritualer, mytologi og ikonografi. Alle de store levende religioners, oldtidens religioners samt nye verdens-religioners religiøse praksis, historie, mytologier og udtryk behandles. Kristendommen er vægtet med flest sidetal. Et kapitel om nye religioners karakteristika, eksemplificeret ved bl.a. Scientology Kirken, afslutter bogen. Alle bidragydere er forskere, og det er fortsat en solidt fagligt forankret grundbog, som nu er udkommet i en ny-redigeret og udvidet 2. udgave med et spændende billedmateriale.
1. udgave Gyldendals religionshistorie udkom i 1994 og bogen er siden kommet i mange stort set uændrede oplag. 2. udgave, som nu foreligger, er kraftigt redigeret og udvidet med nye kapitler om keltisk religion, esoteriske traditioner, New-Age, oprindelige folks religioner i det arktiske område, Sydamerika, Sydøstasien og Stillehavet og Mesoamerikas gamle religioner. Der er desuden kommet mange nye billeder og billedtekster til.
2. udgave af den solidt og fagligt godt forankrede grundbog om verdens religioner. Til alle mellemstore og større folkebiblioteker til supplering af 1. udgaven, eller til ny-indkøb. Selvom grundbogen er skrevet til undervisere og studerende har den også læsere blandt andre religionshistorie-interesserede.