Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

H.C. Andersen : portræt af forfatteren og forfatterskabet


Beskrivelse


Om H.C. Andersens (1805-1875) liv og forfatterskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. juni 2010

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 22. juni 2010

I serien om kanonforfattere behandler denne H.C. Andersen. Den kan bredt anvendes i undervisningssammenhæng af lærere og elever, i folkeskolens ældste klasser og på gymnasieplan.

De fire kapitler anlægger fire forskellige indfaldsvinkler på H.C. Andersen og hans forfatterskab. Kapitel 1 giver et signalement af mennesket ud fra selvbiografier og breve. Kapitel 2 viser hans optagethed af nutid og fremtid ud fra romaner og rejsebøger. Kapitel 3 kommenterer og skildrer hans skrivertrang, hans grænsebrydende indfald, især i eventyrgenren, og kapitel 4 belyser mangfoldigheden og åbenheden i hans eventyr. Teksten er præget af et sublimt overblik, en speciel lethed i sprog og formuleringer, og som altid hos Borup-Jensen fænger et aldrig svigtende blik for væsentlige og rammende detaljer og velvalgte eksempler. Teksten understøttes af en medspillende og original billedside, og som de øvrige bøger i serien sælger omslaget på Anne-Marie Steen Pedersens glimrende tegning.

Der er i de senere år udkommet rigtig mange bøger om HCA. Ikke desto mindre bør der være plads til denne på ethvert bibliotek eller skolebibliotek. Den placerer sig suverænt mellem de akademisk prægede analyser og de enkle metervarebiografier som uundgåelig, hvis man vil arbejde med HCA ud fra et kvalitativt, begavet og inspirerende grundlag.

En uomgængelig bog til litteraturundervisere og -elskere, fra folkeskolens ældste klasser og op.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 23 (2010)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 127, nr. 23 (2010)


Kristeligt dagblad

d. 14. juni 2010

af

af

Benjamin Krasnik

d. 14. juni 2010