Bøger / faglitteratur

Ha' en god dag, skat : dit barns hverdag i dagpleje, vuggestue og børnehave


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 22. mar. 2016

Om barnets hverdag i dagpleje, vuggestue og børnehave, skrevet til forældre med børn i den aldersgruppe. Pædagoger og dagplejere kan også læse med.

Erik Sigsgaard er børneforsker og bl.a. kendt for bogen Skældud. Helen Lyng Hansen er sundhedsplejerske og har skrevet en række bøger til forældre om børn. Denne bog handler om børns hverdag med institutioner. Første kapitel omhandler valg af dagtilbud. Dernæst følger kapitler om den første tid i en ny institution, at sige farvel til sit barn på en god måde, barnets hverdag i institutionen, at hente sit barn, og at få noget godt ud af resten af dagen. Sidste kapitel handler om at skifte institution. Teksten tager ofte udgangspunkt i cases og suppleres med faktabokse indeholdende gode råd. Stikordsregister bagerst i bogen.

Letlæst og velformidlet bog til forældre om børns liv og hverdag i daginstitution. Bogen kommer fint og grundigt rundt om sit emne.

Også ForældreguidenRød stue kalder indeholder gode råd om børns liv i daginstitution, men nærværende udgivelse er mere omfattende, og kan bedst sammenlignes med en klassiker på området nemlig Rød stue kalderOgså Forældreguiden indeholder gode råd om børns liv i daginstitution, men nærværende udgivelse er mere omfattende, og kan bedst sammenlignes med en klassiker på området nemlig .


Sundhedsplejersken

Årg. 39, nr. 5 (2017)

af

af

Kirsten Lise Andersen

Årg. 39, nr. 5 (2017)