Bøger / faglitteratur

Håndbog for glade gubber : 109 gode råd til at nå livets højdepunkt


Beskrivelse


Den pensionerede tidligere ambassadør for Sverige giver gode råd til et liv som pensionist. Rådene har omdrejningspunkt i at leve et nyt liv, at se fremad og leve op til egne forventninger.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2014

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 21. aug. 2014

Til alle som nærmer sig eller har nået efterløns- og pensionsalderen.

Forfatteren har en baggrund som ambassadør for Sverige i en række forskellige lande. Han gik på pension for et par år siden, og her besluttede han sig for at fokusere på alt det positive og glemme resten. At leve et nyt liv, at se fremad og leve op til egne forventninger. Således beredt kommer 109 gode råd til et godt liv som pensionist. Man må lade forfatteren, at han er positiv, og mange af rådene er både gode og værd at orientere sig efter. Samtidig spiller hans egen baggrund og status dog ind på flere af de gode idéeer, som kan passe på nogle, mens andre ikke vil kunne følge dem af både økonomiske og personlige grunde. Bogen er skrevet med store typer. Den er let at læse, og de enkelte råde fylder mellem 1/2 og 1 1/2 side.

Flere udgivelser rummer samme indhold, men nærværende har det meget personlige udgangspunkt. Af andre bøger kan nævnes Annette Johannesen: Når jeg bliver gammel, 2010 og Peter Faber: Farvel arbejde, 2014.

En optimistisk bog om at blive gammel, hvad man selv kan gøre og give indhold til tilværelsen som en glad gubbe.


Politiken

d. 21. sep. 2014

af

af

Thomas Bredsdorff

d. 21. sep. 2014


Jyllands-posten

d. 17. sep. 2014

af

af

Jon Helt Haarder

d. 17. sep. 2014