Bøger / faglitteratur / håndbøger

Håndbog for pårørende til personer med hjerneskade


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Denne håndbog for pårørende er blevet til som et led i Hjerneskadeforeningens Aktive Pårørende projekt. Formålet med Aktive Pårørende projektet har været at skabe mulighed for, at pårørende til såvel børn som voksne, der rammes af en akut opstået hjerneskade, kommer i fokus. Hvad er de pårørendes ønsker og behov, og hvordan kan vi forbedre deres situation, ikke alene i relation til den skadede og samarbejdet med de professionelle, men også deres egen livssituation? Hvordan lever man videre som pårørende til en hjerneskadet? Hvordan ændres ens tilværelse, når ens pårørende rammes af en hjerneskade? Hvad kan man selv gøre for at komme videre, og hvordan kommer man i kontakt med andre pårørende i samme situation?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. juni 2020

af

af

Grethe Lorentzen

d. 3. juni 2020

Erfaringsbaseret brugsbog for pårørende ægtefæller og forældre til børn med erhvervet hjerneskade.

Bogen viderebringer viden om den skadedes formåen, om dagligdagen for familien med en pludseligt opstået hjerneskade, og råd til at håndtere den og den sorg eller krise, der følger med. Forfatteren præsenterer krisemodeller og beskriver hjernen og forskellige hjerneskaders følgevirkninger. Disse kan være af fysisk, kognitiv/intellektuel og emotionel/adfærdsmæssig karakter, og den ramte kan have svært ved at huske. Bogen slutter med inspiration til litteratur, en kort vejviser til det sociale og oplysning om Hjerneskadeforeningen. Louise Brückner Wiwe er psykolog.

En god guide til den pårørende til en hjerneskadet med information om skader og virkninger, konkrete råd, redskaber og øvelser i at reflektere over egen og den ramtes situation, og med gode råd om at komme videre som pårørende.

Indholdet i denne 2. udgave er ændret med hensyn til sproglige formuleringer i forhold til 1. udgaven Håndbog for pårørende til personer med hjerneskadeSex, kærlighed og en hjerne som er gået i stykkerAf skade bliver man klog. I Sex, kærlighed og en hjerne som er gået i stykker fortæller pårørende til hjerneskadede kærester om det vanskelige sex- og kærlighedsliv. Den hjerneskadede Per Leth deler i Af skade bliver man klog sin viden, sine erfaringer samt gode råd til genoptræningIndholdet i denne 2. udgave er ændret med hensyn til sproglige formuleringer i forhold til 1. udgaven Håndbog for pårørende til personer med hjerneskade. I fortæller pårørende til hjerneskadede kærester om det vanskelige sex- og kærlighedsliv. Den hjerneskadede Per Leth deler i Af skade bliver man klog sin viden, sine erfaringer samt gode råd til genoptræningIndholdet i denne 2. udgave er ændret med hensyn til sproglige formuleringer i forhold til 1. udgaven Håndbog for pårørende til personer med hjerneskade. I Sex, kærlighed og en hjerne som er gået i stykker fortæller pårørende til hjerneskadede kærester om det vanskelige sex- og kærlighedsliv. Den hjerneskadede Per Leth deler i sin viden, sine erfaringer samt gode råd til genoptræning.