Bøger / faglitteratur

Håndbog for skolebestyrelsesmedlemmer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Om at komme i gang ; Skolebestyrelsens opgaver ; Skolebestyrelsens ABC ; Valg til skolebestyrelsen


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. mar. 2010

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 2. mar. 2010

En håndbog, der er uundværlig for skolebestyrelsesmedlemmer, såvel nye som gamle.

Bogens forfatter er skolechef med mange års erfaring med samarbejdet med skolebestyrelser. Der stilles store krav til skolebestyrelsesmedlemmer i dag. De er underlagt lovgivningen på området og skal agere i forhold til kommunalbestyrelsen, skolens ledelse og øvrige personale samt forældrene. De kan hente god hjælp i denne grundige og veldisponerede håndbog i 4 dele, der systematisk gennemgår de vigtigste arbejdsområder og nøglebegreber og belyser dem med mange konkrete eksempler. 1. del gennemgår skolebestyrelsens kompetencer og dens rolleafgrænsning i forhold til en række andre aktører. 2. del beskriver skolebestyrelsens indflydelsesmuligheder på en række væsentlige, konkrete arbejdsområder. 3. del er en alfabetisk gennemgang af nøglebegreber på området. 4. del er et kort afsnit om skolebestyrelsesvalg.

Bogen erstatter Principper og dialog : sådan opnår skolebestyrelsen resultater og Skolebestyrelsens arbejdsområde : skolebestyrelse, forældre, elever, medarbejdere begge fra 2006.

En væsentlig håndbog, der i systematisk form giver skolebestyrelsesmedlemmer en god indsigt i forventningerne til dem, deres beføjelser og indflydelsesmuligheder.


Undervisere.dk

Årg. 4, dec. (2010)

af

af

Helge Christiansen

Årg. 4, dec. (2010)


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 4. sep. 2014

af

af

Helge Christiansen

d. 4. sep. 2014