Bøger / skønlitteratur / roman

Hård er mit lands lov


Beskrivelse


Året er 1010. Et vikingetogt drager mod Afrika, hvor der skulle være masser af guld og gode chancer for at dø ærefuldt i kamp. Men som rejsen skrider frem, bliver det tydeligt, at ekspeditionslederen Ulfr har en noget andet dagsorden end den, han præsenterede ved afrejsen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2013

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 20. aug. 2013

Bogen Hård er mit lands lov lanceres som en "vikingeroman", og det er ganske rammende. Debutromanen er en brutal og maskulin fortælling, hvor kvinder spiller en meget lille rolle. Så den primære målgruppe er mandlige læsere, der godt kan lide historiske romaner fyldt med action og eksotiske indslag. Men samtidig kan den også læses, på tværs af køn, af dem der gerne vil vide mere om vikinger og norrøne myter.

Året er 1010. Et vikingetogt sætter kursen mod Afrika, hvor de er blevet lovet "guld og grønne skove". Men som rejsen skrider frem, og vikingerne kommer dybere og dybere ind i Afrika, finder de ud af, at ikke alle fjender kan slås ned med økser og sværd. Jeg er dybt imponeret af Tore Kvævens debutroman, som både er velskrevet, underholdende og rørende. Det er en brutal rejse, vi som læsere tages med på, hvor Kvæven placerer vikingen i det eksotiske Afrika - langt hen ad vejen er romanen historisk korrekt, men i efterordet beskriver forfatteren de friheder, han har taget sig. Beskrivelserne er levende, kampscenerne kan mærkes på kroppen og "heltene" er troværdige og brutale og de har deres helt specielle livsfilosofi, hvor guder, ære, blod og guld spiller de afgørende roller.

Den kunne være et alternativ til Bernard Cornwells historiske romaner, men primært minder den mig om en god blanding mellem de to fremragende film Valhalla rising og Den 13. kriger og elementer fra forfatteren Robert E. Howards fortællinger om Conan samt de islandske sagaer.

Brutal, maskulin og fremragende debutroman.


litteratursiden.dk

d. 23. sep. 2013

af

af

Jens Rasmussen

d. 23. sep. 2013

Dyster vikingeroman om en skibsbesætnings jagt på sagnguld i hjertet af Afrika vil ikke kun interessere den typiske læser af historiske romaner men også spændingslæseren. I året 1010 lægger det store ...