Erindringsroman som skildrer forfatterens oplevelser fra 1970'erne og frem til 2020. Indtrykkene samler sig dels omkring magtstrukturer på arbejdspladser, dels om at søge livsfylde med spiritualitet og omfattende rejseaktivitet. Til læsere, der satte pris på Bodil Johanne Jørgensens første erindringsroman.
Forfatteren fortsætter efter Den forbandede ø fortællingen om sit liv efter barne- og ungdomsårene. Hun skildrer årene med uddannelse og arbejdspladser, hvor hun som kvindelig skatterevisor har måttet stå meget igennem. Den magtspiral, hun kendte fra sin barndom lever i bedste velgående ude i samfundet og på arbejdsmarkedet. De magtfulde halvguder møder hun overalt hos chefer og "systemets" mænd. Kampen imod strukturerne bliver hård og trættende, så hun finder sin personlige ventil i en spirituel søgen og en ivrig rejseaktivitet. Fokus lægges ikke på familie- og privatliv.
Bogen læses ikke i samme grad som forgængeren som en sammenhængende erindringsroman med et flow, men snarere som kaleidoskopiske erindringsglimt. Inddelt i hovedtemaer berettes om voksenlivets mange groteske møder med magtmennesker og -strukturer, men her er også opmuntrende ord om at finde indre styrke og rejse ud og opsøge livet - til glæde og ikke mindst genklang hos kvindelige læsere. Sproget er lettilgængeligt.
Læsere vil også sætte pris på Fuldautomatiske kvinderTil AmerikaDen forbandede ø om kvinder på kontor - og erindringsromanen Til Amerika Den forbandede øLæsere vil også sætte pris på Fuldautomatiske kvinder om kvinder på kontor - og erindringsromanen Den forbandede øLæsere vil også sætte pris på Fuldautomatiske kvinder om kvinder på kontor - og erindringsromanen Til Amerika .