Gedigen litterær nærlæsning af en udvalgt Brorson-salme, hvor tekst, illustration og smukt boghåndværk går op i en højere enhed.
Ifølge litteraturhistorikeren Keld Zeruneith har salmen "Guds igienfødde, nye, levende, siele" ikke blot en central placering i Brorsons store salmeværk Troens Rare Klenodie fra 1739, men den fremtræder også som et kompendium over temaer i Brorsons digtning. Zeruneith læser salmen som en pietistisk omvendelsestekst, og netop den pietistiske inspiration er stærkt nedtonet i den beskårne version der findes i Den Danske Salmebog. I sin nærlæsning af tekstens oprindelige 18 strofer går Zeruneith ind i den for moderne mennesker fremmedartede pietistiske spiritualitet og symbolverden, der ikke mindst er grænseoverskridende i kraft af sit sanselige og erotisk farvede billedsprog. Samtidig peger Brorsons stilistiske artisteri frem mod den individuaisering af digterrollen som findes i romantikken og symbolismen og hvis spor Zeruneith tidligere har fulgt i sine store monografier om Johs. Ewald, Emil Aarestrup og Sophus Claussen.
Sjette bind i serien, hvor danske forfattere og forskere kommenterer og analyserer deres yndlingssalme. Serien omfatter i forvejen to bind om Brorson, skrevet af Sten Kaalø og Bo Hakon Jørgensen.
Personlig begejstring og analytisk stringens supplerer hinanden fint i det lille essay. Per Kirkebys ekspressive sort-hvide træsnit er en velvalgt og kraftfuld ledsagelse til Brorsons tekst.