Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hans og kæmpen


Beskrivelse


En kæmpe keder sig. Han driller og skræmmer folk i skoven og i byerne. Først da han sluger prinsessen og en soldat, tager Hans affære.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2014

af

af

Karsten Boll

d. 27. jan. 2014

Fire letlæsningstitler beregnet til den første læsning i 1. klasse (7-8 år) som læsetræning i skole eller fritid.

Serietitlen Skøre eventyr er ret dækkende for indholdet, nogle mere end andre. I Sofie og dragen keder Sofie sig i slottet. Hun bortføres af en drage, som ridder Rolf befrier hende fra. Han vil dog kun have pengene, ikke prinsessen, som bliver gift med dragen. Heksen og søen handler om en nærsynet heks, der flyver ind i alt muligt. Hendes humør er meget svingende. Hun tvinger lægen til at give hende briller. Hun ser hun sit spejlbillede i søen, smadrer brillerne og spyr forbandelser ud mod lægen. I Kongen der var vild med smør æder kongen alt smørret, så indbyggerne kommer til at sulte. Først da en bager spiser alt smørret, derefter dømmes til døden og galgen efterfølgende knækker, hører kongen en dreng sige, at bageren er lige så tyk som kongen - da forstår kongen sin grådighed. Hans og kæmpen laver kæmpen en masse ballade, fordi den keder sig. Han sluger landets eneste prinsesse og en soldat, der vil redde hende. Hans tager affære, får dem befriet og i sidste ende tæmmet kæmpen. Nogle af historierne har inspiration fra kendte eventyr. Illustrationerne er historiernes styrke, idet de i sig selv fortæller historierne. Tekst er svagere. Selvom det er lix 07 (lettal 15-18), er det ikke så let at læse for målgruppen.

Er lidt i stil med Kiddes æventyr om end ikke så groteske.

Der findes mange gode letlæsningsbøger, som bedre tilgodeser læsetræningen for målgruppen end disse. Gode illustrationer kan forsvare køb.